Monday, January 19, 2009

MIS ON GAZAST JARELE JAANUD

Iisreal on kuulutanud vaherahu parast seda kui Gaza sektor on pommitatud varemetesse. Pihta on saanud koolid, haiglad, kliinikud, ajakirjanike hotellid, URO majutus ja peahoone piirkonnas, toiduaine laod, pulmamajad, politsei hooned, ministeeriumid, ulikoolid, puhapaigad, meedia hooned, majad, elumajade rajoonid. Kokku on lukatud buldooseritega tuhandeid maju ja pollumaid. Viimaste arvutuste jargi umbes 22,000 tuhat hoonet on havitatud voi saanud kannatada. Umbes 100 000 inimest on sunnitud lahkuma oma kodudest.

Uks naide havitatud majast.

Iisreali vaed on havitanud Sammouni perekonna maja Gaza linnas, parast seda kui nad kaskisid sinna sisse jaada ohu tottu. Ule 30ne pereliikme sai surma ja ulejaanud 90 on varemete all kinni, nende paastmine on Iisreali vagede tottu raskendatud. Al Jazeera reporter Sherine Tadros kirjeldab nahtut :





Allikas


Kiirabi tootajad leiavad ikka veel varemete alt surnukehasid. Meedikud raagivad, et enamus surnud on tukkides. Paljud on olnud varemete all mitmeid paevi ja nende kehad on hakanud lagunema. Enamus leitud surnukehadest on naised ja lapsed, kes on jaanud kodudesse pommitamise ajal. Paljud kehad on rusude alla maetud elusalt ja surnud kokku kukkunud varemete tottu.

Viimaste andmete pohjal vahemalt 1315 inimest on surnud, ule 5500 haavatud. Ule poole surnutest on tsiviilisikud.


Lopuks on Gaza sektorisse sisse lastud ka rahvusvahelisi ajakirjanikke. Inglise ajakirjaniku artiklit nahtust voib lugeda siit.

No comments: