Friday, January 9, 2009

IISREAL POMMITAS GAZA ELANIKKE


URO on saanud teateid, et umbes 30 palestiinlast on tapetud, kui Iisreali vaed pommitasid maja, kuhu nad varem olid saatnud 110 tsiviilelanikku.


Mitmed tunnistajad on raakinud, et 4.jaanuaril, evakueerisid Iisreali sodurid umbes 110 palestiinlast uhte eramajja Zeitunis, hoiatades, et nad peavad majja sisse jaama ja mitte sealt valja minema. 24 tunni parast pommitati seda maja Iisreali vagede poolt korduvalt, tappes umbes 30 inimest.


Ellujaanud olid voimelised kondima 2 kilomeetri kaugusel olevale Salah Ed Din teele, enne kui nad viidi tsiviilisikute autoga haiglasse. Haavatute hulgas olnud kolm last, noorim ainult viie kuune, surid teel olles.

Iisreali armee utles reedel, et nad ei tea sellest juhtumist midagi.


HAAVATUD OOTASID



Rahvusvahelise Punase Risti paastetootajad pidid ootama neli paeva, et haavatuteni jouda, kuna Iisreal ei andnud neile varem teede labimiseks luba. Kui abitootajad lopuks kohale joudsid, olid lapsed nalgimisest norkenud. Nad olid liiga norgad,et pusti seista. Uks mees oli samuti haavtud laste hulgas, liiga nork, et ringi liikuda. Lisaks lastele leiti veel 12 surnukeha madratsitel. Nii raakisid Punase Risti tootajad.


TSIVIILISIKUTE SURM



Pierre Wettach, Punase Risti director Iisrealis ja Palestiina aladel, utles:” Iisreali armee pidi olukorrast teadlik olema, kuid ei abistanud haavatuid, ega lubanud Punasel Ristil neid abistada.”


Iisreal on pidevalt korranud, et puuab valtida tsiviilelanike hukkumist.

Ule 800 inimese on surma saanud, neist 257 lapsed ja 60 naist, utleb URO.

No comments: