Sunday, January 18, 2009

MIDA SAAVUTATI GAZAS?

Surnuid Gazas vahemalt 1300, nendest ule 400 lapsed, haavatuid ule 5300. Uks igast 40 inimeset kodutu 1,5 miljoni inimese hulgas.
URO koole, haiglaid ja ehitusi on pommitatud ja murskudega havitatud. Uks juhtum, kus URO ehitist, kus olid tuhanded otsinud varjupaika pommitamise eest, pommitati valge fosfori pommidega, mida on rahvusvaheliselt lubatud kasutada ainult lahingutes sojavae liikumise suitsukatteks, eemal tsiviilisikutest aga mitte tihedasti asutatud piirkondades. Koolide pommitamistel on alguses suudistatud Hamasi voitlejaid, kuid hiljem on Iisreali armee tunnistanud, et tegu oli veaga, mis noudis vahemalt 46 inimese elu. Ja mis pohjus on haiglate pommitamisel?
Seega mida on Iisreal saavutanud? Raketid lendavad ikka veel. Hamasi pole ka suudetud havitada. Tapetud on ainult paar Hamasi liidrit, kes on uutega asendatud. Kuid need paar liidrit pole midagi vorreldes sadade tsiviilisikutega, kes on tapetud "kogemata".
Seega lopus tundub, vahemalt ajutiselt, et runnak Gaza vastu ei ole midagi muutunud, ollakse ikkagi seal samas kus alguses. Iisreal ei tunnusta palestiinlaste poolt demokraatlikult valitud liidreid ja ei ole nous nende liidritega millestki raakima.
18 kuu pikkune Gaza suletus jatkub Egiptus on noustunud aitama relvade mitte sisse laskmist Gazasse, nagu ta tegi seda varemgi - lastes ohku tunneleid ja arreteerides militante.
Allpool olev video on pressikonverentsist, kus Iisreali valisminister annab aru, kuid keeldub osadele kusimustele vastamast ja ajakirjanikudelt voetakse ara oigus edasisest kusimuste esitamisest keerates nende mikrofonid kinni. Sonavabadus missugune!!!!
__________________

ALLIKAS


No comments: