Tuesday, January 13, 2009

GAZA - UUTE RELVADE KATSE POLUGOON


Iisreal kasutab vaga julmasid relvasid runnakutes Gaza vastu, raagivad Norra arstid, kes on tagasi kodumaal parast 10 paeva tootades rasketes ja vaestes tingimustes sealsetes aladel. Kahtlustatkse, et Iisreal kasutab Gaza alasid katsedades uusi relvasid. Seda arvasid Mads Gilbert ja ta kolleg parast tootamist Shifa haiglas, raakides reporteritega Oslo lennujaamas. Kaks arsti laksid Gazasse 31. detsembril ja nad utlevad, et haavatutel on selged margid DIME-pommide kasutamisest (tihedaid inertseid metall-lõhkeaineid). Need on uue polvkonna vaga vaiksed, kuid voimsa plahvatusega pommid, mille looklaine ulatub 5-10 meetri kaugusele.

Postimehes on pikem ja pohjalikum artikkel Norra arstide pohjal nahtust.

Lisaks nendele pommidele on kasutusel ka valge fosfori pommid, mis on rahvusvaheliselt keelatud pommid. Sellest on pikem artikkel Delfis

5 comments:

Anonymous said...

Kallis blogija, nimetatud pommide mõte on hoopis kõrvaliste ohvrite VÄLTIMINE. Need lõhkekehad tekitavad tugeva, kuni kümnemeetrise raadiusega lööklaine. Tihe inertmetall lõhkeaine on eksperimentaalne lõhkeaine millel on suhteliselt väike, kuid tõhus plahvatusraadius. Seda toodetakse valmistades ühtlast segu plahvatavast materjalist (nagu näiteks oktogen või heksogen) ja keemiliselt inertsetest materjalist nagu volfram. See on mõeldud vähendama kaugust, millel plahvatus kahju tekitab, et hoida ära sõjategevusega kaasnevat kõrvalist kahju.

Juudid püüavad neid pomme kasutades kõrvalisi ohvreid vältida.

Siiri said...

Kas sa vaidad, et koik maailma rahvad ja riigid ja organisatsioonid ja ekperdid, kes on ulalpool nimetatud relvad ja pommid kuulutanud illegaalseteks, on valetajad ja rumalad? Ja sinul ja Iisrealil on oigus?
kuidas on siis need hirmsad poletushaavad ja kehaosade amputeerimised ja muundumised tekkinud? Seda raagivad arstid, kes on olnud koha pealses haiglas ja nainud nende pommide tagajargi oma silmaga. Pildid raagivad endi eest.

Anonymous said...

Põletushaavad, "kehaosade amputeerimised" ja muundumised tekivad igasuguse mürsu plahvatamisel. Lõhkemoona eesmärk ongi tekitada kadu. Küll aga püüavad tänapäeva lääne armeed vältida LIIGSEID ohvreid.

Siiri said...

Are you grazy or dumb?

Anonymous said...

Ma ei mõista su sarkasmi põhjust. Relvad on mõeldud tapmiseks. Kui iisrael ei hooliks absoluutselt tagajärgedest, kasutaks ta ju napalmi ja vaippommitamist.