Monday, March 2, 2009

KES ON KES GAZA ANNETUSTES?



Erinevalt pärast Euroopa holokausti kui Saksamaa ise oli sunnitud maksma kahjutasu ellujäänud ohvritele, siis asjad on erinevad seoses holokaustiga Gazas. Selle asemel, et rahvusvaheline üldsus nõuaks, et Iisrael maksaks kahjutasu kuritegude eest, kõik teised (riigid) annetavad selle asemel. Jargmine aruanne naitab tapselt kuidas.....

Rahvusvaheline konverents Gaza ulesehitamise aitamiseks algas esmaspaeval Egiptuses Punase mere aares olevas kuurordis Sharm el-Sheikhis.

Palestiina omavalitsus loodab koguda 2.78 miljardit dollarit abiks, sealhulgas 1.33 miljardit ranniku aarsete alade taastamiseks. Siin on mõned lubatud summad, mis olid teada enne konverentsi algamist.

  • Parsia lahe Araabia riigid plaanivad anda 1,65 miljardit viie aasta jooksul.
  • Ameerika Uhendriigid on lubanud anda 900 miljonit, millest 300 miljonit on ette nahtud Gaza sektori jaoks. Ulejaanud raha on moeldud Palestiina Omavalitsuse majandusreformideks ja eelarve puudujaakide toetamiseks.
  • Euroopa Komisjon lubab anda 552,6 miljonit dollarit nii Gaza sektori ulesehitamiseks kui ka Palestiina Omavalitsuse reformide jaoks.
  • Suurbritannia on lubanud anda 43 miljonit dollarit Gaza sektori majanduse taastamiseks.

Allikas

Eestist soitis Egiptusesse Urmas Paet. Eesti lubas annetada Gaza ulesehitamiseks 100 000 dollarit (1,2 miljonit krooni). Pikem artikkel siin.

No comments: