Monday, February 2, 2009

TULISTA KOIKE LIIKUVAT


ISREALI SODURITEL KASTI TULISTADA KOIKE, MIS LIIGUB.

Iisreali vaed on avaldanud, et neil kasti tulistada koike, mis liigub Zeitouni kula lahedal olevas piirkonnas viimase 23 paeva kestnud soja ajal.

Kask anti Israeli vagedele Givati Shaked Pataljonile, kes olid seotud sojaliste operatsioonidega Zeitounis.

"Me purustasime Zeitouni maani," utles uks soduritest Times Online'ile.

Sojategevuse loppedes oli Gaza sektori idaosa aarelinn peaaegu maani purustatud.

"Me teadsime, et koikjal on peidetud pommid, me teadsime, et nad voivad meid roovida, ja kui see neil oleks onnestund, see oleks olnud meie lopp...... Seega me ei lasknud sellel juhtuda. Me tulistasime neid vahet pidamata; me ei jatnud neile uhtegi vaikest voimalust."

Samuni perekonnast tapeti 29 inimest, parast seda, kui Iisreali vaed sundisid neid uhte majja ja veidi hiljem tabasid seda hoonet mitu tangimursku. 22 surid otsekohe, ja ulejaanud veritsesid kolme paeva jooksul surnuks.

Ka teised perekonnad raakisid sarnastest juhtumitest, oeldes, et nende pihta hakati tulistama parast seda kui nad valjusid majadest hoides kaes valget riiet.

Givati Shaked pataljon on tuntud oma julma palestiinlaste kohtlemise tottu, kaasa arvatud teismeliste araablaste tapmine.

Sodur, kes vaatamata Iisreali sojalise tsensuurile raakis The Times'iga ja ei soovinud oma nime nimetada utles: "Meid hoiatati peidetud pommide eest ja me olime vaga pingul. Me pidime koigepealt tullistama ja siis alles kusimusi esitama.

Allikas

No comments: